Als u behoefte heeft aan zorg en/of ondersteuning dan kunt rechtstreeks naar uw gemeente gaan of een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek met MaatNetwerk. Aan dit gesprek zijn voor u geen kosten verbonden.
Mocht dit gesprek van beide kanten positief verlopen, dan kan MaatNetwerk voor u het volgende betekenen.

Hulpvraagverduidelijking.

MaatNetwerk start binnen 5 werkdagen na het eerste contact met het duidelijk krijgen van uw hulpvragen. Mogelijk is de situatie dusdanig complex geworden, dat men zelf niet meer geheel duidelijk heeft wat er mis gaat of  is. Vaak weten mensen ook niet of ze een indicatie kunnen aanvragen bij de gemeente. MaatNetwerk onderzoekt met u de situatie en ondersteunt u bij het duidelijk krijgen van uw hulpvragen.
Daarbij gaat MaatNetwerk uit van uw vragen gedurende 365 dagen 24 uur per dag om zo een integraal plan te maken.

Indicatieaanvraag.

Als uw hulpvragen duidelijk zijn, dan ondersteunt MaatNetwerk u bij de noodzakelijke indicatieaanvraag bij de gemeente. Mocht de indicatieaanvraag onverhoopt niet leiden tot een indicatie, dan zijn er voor u geen kosten verbonden aan deze diensten. Bij deze indicatieaanvraag kunt u uw voorkeur aangeven voor MaatNetwerk als gewenste dienstverlener.

Zorg.

Na toekenning van de indicatie door de gemeente levert MaatNetwerk de gewenste zorg- en ondersteuning. Ons streven is om binnen 14 dagen na de indicatieverstrekking te starten met de zorg- en dienstverlening.
Voor het realiseren van deze zorg- en dienstverlening maakt MaatNetwerk gebruik van haar netwerk van gekwalificeerde dienstverleners. Daarbij let MaatNetwerk erop, dat deze dienstverleners voldoen aan alle wettelijke (kwaliteit)eisen.
Indien u dat wenst kan MaatNetwerk voor u of met u de kwaliteit van deze zorg en ondersteuning bewaken.